nieuws

Celstraffen voor portiers discotheek

Horeca

Twee portiers van discotheek Extase in Alkmaar zijn door de rechtbank in Alkmaar veroordeeld tot een jaar celstraf, waarvan drie maanden voorwaardelijk. Het duo is schuldig bevonden aan een poging tot doodslag op een 32-jarige Alkmaarder. Een derde dader is tot dezelfde straf veroordeeld.

De poging tot doodslag had plaats op 18 februari vorig jaar. Het trio ontdekte het slachtoffer in een plaatselijke pizzeria en dwongen hem naar buiten te komen. Daar werd hij zwaar toegetakeld. M. B. werd vele malen tegen het hoofd en lichaam geschopt en geslagen, ook terwijl hij al op de grond lag en buiten bewustzijn was. Volgens de rechtbank hebben de daders bewust het risico genomen dat het slachtoffer aan de mishandeling zou kunnen overlijden.

Reden voor de mishandeling was dat het slachtoffer enkele weken eerder vanuit een auto op de ingang van de discotheek had geschoten. De twee portiers bevonden zich toen vlak achter de ingang en ontsnapten ternauwernood aan de dood. De schutter werd hiervoor poging moord ten laste gelegd en is onlangs veroordeeld tot achttien maanden celstraf, waarvan zes voorwaardelijk.

Reageer op dit artikel