nieuws

Club Cuisine nr. 4 2001

Horeca

Amateurkok Martin Geurts ontmoet prof Yves Ouites om iets te leren van zijn mediterrane kookstijl. Een verslag. Verder: Jan van Lissum proeft Chileense wijnen en verslaggever Bram Hahn bezoekt de keukens van Kaapstad.

‘Fraanse liflaffies op de bushalte’

Buiten is het bijna dertig graden als kookfanaat Martin Geurts de keuken in duikt met kok Yves Ouites van La Fleur de Lys, om iets op te pikken van zijn mediterrane kookstijl. Over de geur van tijm en lavendel, kwartels met mollige dijtjes en een diner op de bushalte.

Kaaiman en de kok

Ze liggen bijzonder lui te wezen. Openen af en toe één oog en doen absoluut geen moeite om aan voedsel te komen. Alligators wachten gewoon tot er iets langs komt en slaan dan hun slag. Sonja van Proosdij wachtte niet af maar zette zelf haar tanden in een gator.

Chileense wijnen en de internationale keuken

Chili staat bekend om zijn betaalbare doordrinkwijntjes, maar de laatste jaren wordt het aanbod steeds gevarieerder. Tijdens een wijn-spijsproeverij onderzocht Jan van Lissum hoe het deze wijnen afgaat tussen gerechten van over de hele wereld.

Rainbow Kitchen

Zuid-Afrika noemt zich trots ‘The Rainbow Nation’. Als die veelkleurigheid ergens te vinden is, dan is het wel in de keukens van Kaapstad. Bram Hahn ging op zoek naar de wortels van de Kaapse kos.

Reageer op dit artikel