nieuws

‘Controle sigarettenverkoop slecht uitvoerbaar

Horeca

Het is voor horecaondernemers praktisch niet mogelijk te controleren of jongeren beneden de 16 jaar sigaretten trekken uit een automaat. Stichting Horeca Nederland is niet voor of tegen de sigarettenpas maar vindt niet dat de verantwoordelijkheid bij de horeca moet komen te liggen.

Volgens een woordvoerder van de Stichting Horeca Nederland is controle op de automaten niet haalbaar omdat deze vaak op plaatsen staan als een garderobe of een toilet. Volgens de woordvoerder van Horeca Nederland staat de branche ‘neutraal’ tegenover het plan voor de pas. Als de pas niet doorgaat, en de automaten worden verboden, zullen horecaondernemers daar niet veel last van hebben, meent hij. ‘De sigarettenverkoop is voor ons niets meer dan een serviceartikel, waar geen winst op wordt gemaakt.’ Ondernemers krijgen in ruil voor plaatsing van een automaat promotiemateriaal zoals asbakken.

Reageer op dit artikel