nieuws

‘Dance Valley’ wil gedupeerden tegemoetkomen

Horeca

De organisatie van dansfeest Dance Valley in Spaarnwoude zoekt naar een manier om gedupeerde festivalgangers te compenseren. ‘We willen heel graag een gebaar maken, maar of en hoe dat moet, weten we niet’, aldus organisator D. Luts.

Hij zou graag de zevenhonderd mensen die na afloop onderkoeld raakten tegemoet willen komen, maar hij heeft geen gegevens van hen. ‘Als we hen oproepen zich te melden, weet ik zeker dat we drieduizend man voor de deur hebben staan.’ In de loop van maandag klopten al veel mensen aan bij de festivalorganisatie. Luts zal hen deze week nog een reactie geven.

Volgens Luts is één ding duidelijk: het festival moet volgend jaar weer kleinschaliger. Dance Valley trok vorig jaar 60.000 bezoekers en toen verliep het feest vlekkeloos. Uitwijken naar een ander terrein is geen mogelijkheid, meent Luts. ‘We willen in Spaarnwoude blijven, omdat het terrein uniek en perfect geschikt is voor een dansfestival. De infrastructuur is alleen niet geweldig.’

De organisatie evalueerde het dansfestijn maandag nog met de gemeente Velsen. ‘Normaal gebeurt dat pas in een later stadium, maar na alles wat er is gebeurd, willen we er haast achter zetten.’ Tijdens de evaluatie is besloten een extern onderzoek in te stellen naar het verloop van het festival.

Reageer op dit artikel