nieuws

Eis van zes jaar voor moord in café

Horeca

Tegen de 28-jarige A. S. (Su) uit Almelo is dinsdag zes jaar cel geëist. S. schoot medio februari in het Hengelose café Alta Mira met een pistool de 31-jarige T. Achnabar uit Ede dood.

Tijdens de zitting verklaarde hij uit noodweer te hebben gehandeld, want het slachtoffer was ook bewapend en zou het op hem hebben gemunt. S. en Achnabar kregen het met elkaar aan de stok over deals die ze zouden hebben gesloten. Beiden hadden een eigen clan bij zich. S. eiste van Achnabar geld en/of drugs. Het café Alta Mira werd al langer gezien als een ontmoetingsplaats van mensen in de drugshandel en het criminele circuit. Na de dodelijke schietpartij werd het etablissement op last van burgemeester Kerckhaert van Hengelo gesloten omdat de situatie ook voor de buurt onveilig zou zijn. Volgens het Openbaar Ministerie heeft S. heel bewust een pistool getrokken en gericht geschoten toen hij met Achnabar ruzie kreeg. De rechtbank van Almelo wijst volgende week dinsdag vonnis.

Reageer op dit artikel