nieuws

FBI arresteert oplichters McDonald’s

Horeca

De federale recherche in de VS, de FBI, heeft acht personen aangehouden op verdenking van oplichting. Ze zouden McDonald’s 13 miljoen dollar (ƒ31 miljoen) afhandig hebben gemaakt.

Dat deden zij door de afgelopen zes jaar te knoeien met prijsvragen in de promotiecampagne van de Amerikaanse hamburgerketen. Minister van Justitie John Ascroft verklaarde dinsdag dat de verdachten de uitkomst van de competitiestrijd wisten te manipuleren door de verdeling van de hoogste prijzen naar hun hand te zetten. Spin in het web was een werknemer van het bedrijf, dat McDonald’s had ingehuurd om de prijsvragen af te handelen. De FBI verwacht nog meer arrestaties.

Juiste antwoorden
De 58-jarige hoofdverdachte zocht in zijn vriendenkring handlangers aan wie hij de juiste antwoorden doorgaf. Op hun beurt zochten zijn maten weer kameraden aan wie zij de oplossingen konden doorspelen. De buit werd onderling verdeeld.
De verdachten kunnen, als zij door een rechter schuldig worden bevonden, tot vijf jaar cel worden veroordeeld. Ook moeten zij rekening houden met boetes tot 250.000 dollar (ƒ600.000) per aanklacht.

Reageer op dit artikel