nieuws

Grolsch sluit joint venture in Portugal

Horeca

Bierbrouwer Grolsch heeft een belang genomen van twintig procent in de Portugese brouwer Cereuro. Het moederconcern Sumolis blijft eigenaar van de overige tachtig procent.Sinds begin dit jaar distribueert Cereuro Grolsch-bier in Portugal.

Binnenkort lanceert het Portugese bedrijf een lokaal merk. Aanvankelijk wordt dit bier bij Grolsch in Nederland gebrouwen en afgevuld in de bottelarij van Cereuro in het Portugese Viseu. De joint venture neemt de derde plaats in op de Portugese biermarkt, aldus Grolsch.

Het Sumolis-concern is in Portugal de toonaangevende producent van non-alcoholische dranken. Het bedrijf beschikt over een sterke verkoop-, marketing- en distributieorganisatie in zowel horeca als retail. Ruim 50.000 horecaverkooppunten worden direct beleverd.

Reageer op dit artikel