nieuws

Hotelgasten niet voor vrijdag terug

Horeca

De honderd geëvacueerde gasten van het Van der Valk-hotel Akersloot keren niet eerder dan vrijdag terug naar hun kamers. De verwachting dat het bedrijf maandag de deuren weer kon openen, was te optimistisch, zo laat bedrijfsleider T. Duivenvoorden weten.

Volgens Duivenvoorden is het niet mogelijk het hotel voor vrijdag te openen. Door de enorme waterschade, ontstaan bij het blussen van de brand van zondagavond, zit het hotel zonder gas en elektriciteit. Bovendien is het bedrijf telefonisch onbereikbaar, omdat de wateroverlast de centrale heeft lamgelegd. Of het lukt het bedrijf vrijdag weer te kunnen openen, hangt mede af van het moment waarop het dak weer waterdicht is.

Maandag is personeel begonnen met het opruimen van de puinhoop in het hotel. Over de oorzaak van de brand en over de schade is nog niets duidelijk. Eigenaar B. van der Valk stelde zondagavond dat de brandhaard vermoedelijk in een onbemande liftmachinekamer op de zolderetage lag. Hij zei toen ook dat de hotelgasten maandag wel weer terug konden keren.

In Hotel Akersloot bevonden zich zondagavond tussen de 1000 en 1100 mensen. Vier personeelsleden raakten lichtgewond. Ongeveer dertig gasten zijn ondergebracht in het Van der Valk-hotel in Haarlem-Zuid. De andere zeventig gasten hebben vervangende accommodatie aangeboden gekregen in de Van der Valk-vestiging op Schiphol.

Reageer op dit artikel