nieuws

Kangoeroevlees in de ban

Horeca

De Britse actiegroep Viva voert campagne in Nederland tegen het eten van kangoeroevlees. Zij willen de jaarlijkse slachting beëindigd zien.

De dieren zouden een wrede dood sterven, volgens Viva. Jan Kunz, bedrijfsleider van wildimporteur L.G. Luiten & zn in Stompwijk, bestrijdt dit. ‘Kangoeroes worden met een kopschot gedood. Daar voelen ze niets van.’ Hij meldt dat ze deze dieren in Australië als schadelijk wild zien. ‘Er zijn zoveel van die beesten dat ze gevaren opleveren voor het verkeer en de landbouw.’

Van de campagne heeft Kunz nog weinig gemerkt: Hij verwacht geen nadelige gevolgen voor de horeca. Luiten importeert jaarlijks zo’n 400.000 tot 500.000 kilo kangoeroevlees. Daarvan is zo’n tien tot vijftien procent voor de Nederlandse markt. Vooral de filetdelen vinden aftrek in de horeca.

Reageer op dit artikel