nieuws

‘Lowlands’ verwacht geen problemen

Horeca

Alle kaartjes voor het popfestival Lowlands zijn verkocht. In het laatste weekeinde van augustus wordt het driedaagse evenement in Biddinghuizen bezocht door 57.500 mensen. Dat heeft een woordvoerster van organisator Mojo woensdag bekendgemaakt.

De werkzaamheden op het Lowlands-terrein zijn al twee weken in volle gang. De tenten waarin optredens plaatshebben, staan inmiddels allemaal overeind. De komende dagen wordt nog hard gewerkt aan de verdere inrichting van het festivalterrein en de uitgebreide kampeervelden.

Mojo is niet bang voor taferelen zoals onlangs rond het eendaagse festival Dance Valley in recreatiegebied Spaarnwoude, toen duizenden schaars geklede jongeren urenlang in de regen en kou moesten lopen. Enkele honderden Dance Valley-bezoekers raakten onderkoeld. Daardoor moesten uiteindelijk zestig mensen met onderkoelingsverschijnselen in het ziekenhuis worden opgenomen.

Waar Dance Valley het slachtoffer lijkt te zijn geworden van groeistuipen (in een jaar tijd van 60.000 naar 90.000 bezoekers) heeft Lowlands al jaren een capaciteit van ruim 57.000 bezoekers. De organisatie van het evenement verliep volgens een woordvoerder van Mojo steeds probleemloos. ‘Onze bezoekers houden rekening met minder mooi weer. Velen hebben een extra trui of jas bij zich voor als het gaat regenen. Wij doen er alles aan om het evenement goed te laten verlopen. Extra maatregelen zijn, ook na Dance Valley, niet nodig.’

Reageer op dit artikel