nieuws

Lowlands zonder incidenten verlopen

Horeca

Het driedaagse Lowlands festival in Biddinghuizen is wat betreft de organisatie naar tevredenheid verlopen. De politie spreekt van een uitermate rustig verlopen evenement. Ondanks regen en onweer die zondagavond over het festivalterrein trokken, bleef het enthousiasme van de bezoekers groot.

’s Middags speelde de organisatie na twee dagen mooi weer al in op de op handen zijnde weersverandering door plastic vuilniszakken uit te delen aan het publiek dat zich daarmee tijdens de verwachte regenbuien enigszins droog kon houden. Kort na 18.00 uur werd een aantal optredens bijna twee uur gestaakt vanwege een fikse onweers- en regenbui. Tijdens de onderbreking regelde de organisatie een aantal bussen voor bezoekers die weg wilden.

Voordat zondag regen en onweer het Lowlands-programma in de war gooiden, zuchtten de bezoekers twee dagen onder de bloedhete zon en werd er bijna gevochten om vrijwel ieder schaduwrijk plekje. Ook van het door de organisatie extra aangevoerde drinkwater werd gretig gebruik gemaakt. Verder zochten velen verkoeling in een aan het festivalterrein gelegen kanaal. De GGD en EHBO-posten kregen slechts een persoon die moest worden behandeld voor uitdrogingsverschijnselen. De meeste mensen die de EHBO-post bezochten, hadden last van blaren.

Reageer op dit artikel