nieuws

Ministerie controleert hotels op legionella

Horeca

De Inspectie Milieuhygiëne van het Ministerie van VROM gaat samen met het keuringsinstituut KIWA de komende maanden onderzoek doen naar legionella in hotels. Er komt een steekproef bij honderd hotels in heel Nederland. Vorig jaar onderzocht de inspectie ook campings en sauna’s op eventuele legionellabesmetting.

Het Ministerie van VROM wil weten of hoteleigenaren op de hoogte zijn van de gevaren van legionella en of zij maatregelen hebben genomen om besmetting te voorkomen. In de hotels nemen onderzoekers monsters die worden geanalyseerd op de aanwezigheid van de gevreesde Legionella-bacteriën. In leidingwater mogen per liter niet meer dan 50 van deze bacteriën aanwezig zijn.
Eind dit jaar komt er een website met de namen van alle Europese hotels, campings en vakantieappartementen die een legionellabesmetting niet snel en effectief aanpakken. Dat hebben de gezondheidsdiensten aangesloten bij de Europese werkgroep tegen legionella-infecties (EWGLI) onlangs besloten.

Reageer op dit artikel