nieuws

Misset Horeca nr. 30 2001

Horeca

Deze week in Misset Horeca: hoe buitenlandse en veelal vermoeide toeristen slachtoffer worden van dieven. Verder een één-tweetje van restauranteigenaar Harry Lenting en de groei van het restaurant ‘Zin’ in Oud-Loosdrecht.

Dievengilde heet toerist welkom

De eerste kennismaking met Nederland begint voor honderden toeristen op de Schiphollijn. De verbinding tussen luchthaven en hoofdstad is voor tal van dieven het ideale jachtterien: vermoeide, gestresste en dikbepakte prooien voor het uitkiezen.

Hottellerie in de nieuwe economie

Internationaal hotelier Henk Meyknecht singaleert dat directies steeds creatiever worden in het zoeken naar kostenbesparingen. De gast mag zijn eigen parttime kelner spelen, personeel heet ‘multifunctioneel’. Van vrijwilligheid is nauwelijks sprake, als je de chte gastvrijheid maar duur genoeg maakt.

Zinsatie in Oud-Loosdrecht

Andrea Moerdijk en patrick van Velzen verruilden de eenvoudige romantische ambianca van Klein Paardenburg voor het state-of-the-art ‘Zin’ in Oud-Loosdrecht. Een investering van 2 miljoen in interieur en uitrusting maken van het restaurant een waar koks- en gastenpaleis.

Een keuken, twee restaurants

Stel je bent eigenaar van een Mexicaans restaurant en je begint ernaast een tweede eetgelegeheid. Dan ligt het voor de hand om vanuit een keuken te koken. De nieuwe keuken van Harry Lenting van Down Under in Doetinchem levert niet alleen inkoopvoordeel en een besparing op de investeringskosten op, maar ook een flexibel inzetbaar keukenteam

Reageer op dit artikel