nieuws

Misset Horeca nr. 31 2001

Horeca

Deze week in Misset Horeca. Twee westerlingen die vertellen over tweeënhalf jaar horeca-ervaring in Friesland. Verder de ‘restaurantvisie’ van Roel Gilissen van Fines Claires in Maastricht. En de verouderingsdrang van Evert Jan Dijkstra van restaurant De Burg.

De gasten van Oostergoo

Tweeënhalf jaar geleden namen Marcel en Annemarie Oost de scepter over in Oostergoo. Misset Horeca vroeg hun gasten hoe de westerlingen het doen in het Friese Grou. ‘Hun wens om de gast te verwennen is heel groot, en daar gaat het in dit vak uiteindelijk om.’

‘Je kunt niet op je gasten koersen’

Verrassend en eigenwijs. Ja, dat zeggen gasten weleens van Roel Gilissen van Fines Claires in Maastricht. ‘Je moet niet proberen de kopie van een ander te worden. Ik kook zoals ik denk dat het lekker is, en dat spreekt je aan of niet. Ik kan het ze niet allemaal naar de zin maken.’

Elk jaar een beetje ouder

De kroonluchter hing ooit in een Engels kasteel. De wastafels in de damestoiletten komen uit een kapperszaak. Eten en drinken in De Burg is als een geschiedenisles. Zowat elke zomer verbouwt Evert Jan Dijkstra een deel van zijn zaak. Het motto is niet vernieuwen, maar verouderen.

Oefenen, oefenen, oefenen voor Seoul

Twee maanden is Jeroen Schuurman in training om de puntjes op de i te zetten. Vooral aan de netheid en het strak werken dient nog te worden geschaafd. Daarna gaat hij in september naar de Wereldkampioneschappen voor Jongen Koks in Seoul om af te rekenen met 23 collega’s .

Reageer op dit artikel