nieuws

Nederland minder in trek als congresland

Horeca

Nederland is op de wereldranglijst van congreslanden van de zesde naar de zevende plaats gedaald. Uit gegevens van de Union of International Associations (UIA) blijkt dat de topdrie van favoriete congreslanden in 2000 is ten opzichte van 1999 gelijk is gebleven. De VS staan op de eerste plaats, Frankrijk is nummer twee en Groot-Brittannië is opnieuw derde.

Uit aanvullende cijfers van het Nederlands Congres Bureau in Amsterdam blijkt dat het aantal internationale congressen in Nederland vorig jaar licht is gedaald. In 2000 werden bij het NCB 980 internationale congressen aangemeld. In 1999 was dit aantal 1021. Positief is echter dat het totaal aantal deelnemerdagen aanzienlijk is gestegen (ruim 20 procent).

De daling van het aantal congressen in Nederland staat niet op zichzelf. Vergeleken met 1999 constateert UIA een daling in het aantal internationale congressen in Europa en Afrika. Voor Noord-Amerika, Australië en Zuid- en Centraal-Amerika geldt dat er een stijging heeft plaatsgevonden. Wereldwijd gezien is sprake van een stijging in het aantal internationale congressen.

Op de ranglijst van internationale congressteden schuift Amsterdam van de zevende naar de achtste plaats. Vorig jaar haalde Amsterdam 108 internationale congressen binnen, in 1999 waren dat er nog 125. Sydney is van de negende naar de zesde plaats geklommen, terwijl Genève van de achttiende naar de negende plaats is gestegen.

Reageer op dit artikel