nieuws

PinkPop-organisator wil dancefeest in Limburg

Horeca

Limburg krijgt volgend jaar een groot dance-evenement op het festivalterrein Megaland. Jan Smeets, organisator van het jaarlijkse popfestival PinkPop, is bezig met het opzetten daarvan. Het moet plaatsvinden op de eerste zondag in augustus en biedt plaats aan maximaal 20.000 bezoekers.

Smeets laat dit weten enkele dagen na het in chaos geëindigde Dance Valley in Spaarnwoude afgelopen weekeinde. Zo massaal als Dance Valley wordt het in Landgraaf volgens Smeets niet. ‘Dit was eigenlijk voorspelbaar: tussen de 60.000 en 70.000 is een massa nog beheersbaar, daarboven krijg je problemen. Aan- en afvoer, eten en drinken’.

Smeets heeft eerder wel met de organisatoren van Dance Valley overlegd over een eventuele samenwerking. Het nieuwe evenement valt in hetzelfde weekeinde als Dance Valley. ‘Als de deejays dan toch in het land zijn, kan dat toch mooi worden gecombineerd’, aldus de organisator.

Reageer op dit artikel