nieuws

Pizzeria Israël decor bloedige aanslag

Horeca

Palestijnse extremisten hebben donderdag een van de bloedigste aanslagen gepleegd sinds het begin van de intifada. Zeker achttien mensen, waarvan vijf Nederlanders, zijn gedood en tientallen ernstig gewond geraakt bij de zelfmoordaanslag in een restaurant in het centrum van Jeruzalem.

De aanslag is opgeëist door twee radicale terroristische organisaties, Hamas en Jihad. Israël bezon zich donderdagavond op een mogelijke vergeldingsactie. De bom, die op het lichaam van de dader zat, explodeerde in een drukke pizzeria die rond het middaguur vol zat met gezinnen.

Onder de doden zijn zeker zes kinderen. De slachtoffers werden geraakt door de spijkers waarmee de bom was volgestopt en rondvliegend glas. Van het restaurant, op een van de drukste kruisingen in het centrum van de hoofdstad, is niets meer over.

Reageer op dit artikel