nieuws

Premium pils

Horeca

Het bier dat de aanduiding ‘pils’ wereldwijd bekend maakte, wordt gebrouwen door Pilsner Urquell in de Tsjechische stad Pilzen. In 1841 werd hier het eerste blonde lager ter wereld ontwikkeld. De brouwerij van Pilsner Urquell is inmiddels vergaand gemoderniseerd, maar de smaak van het originele bier heeft men weten te behouden. Een gedeelte van de […]

Het bier dat de aanduiding ‘pils’ wereldwijd bekend maakte, wordt gebrouwen door Pilsner Urquell in de Tsjechische stad Pilzen. In 1841 werd hier het eerste blonde lager ter wereld ontwikkeld. De brouwerij van Pilsner Urquell is inmiddels vergaand gemoderniseerd, maar de smaak van het originele bier heeft men weten te behouden. Een gedeelte van de oude brouwerij is zelfs intact gelaten om ook in de toekomst het moderne pils te kunnen vergelijken met het originele bier. Het water in Pilzen bevat weinig minerale zouten en maakt het bier heel zacht. Het bier is hoppig, maar niet te bitter.*
Een paar jaar geleden is de brouwerij overgenomen door de South African Breweries (SAB). Al snel werd gestart met het opfrissen van het wat gestoffig geworden imago; het gevolg van het ontbreken van een vrijemarkteconomie. Pilsner Urquell wordt nu gepositioneerd als een super premium pils. Het assortiment bestaat uit de in de nieuwe huisstijl uitgevoerde 33 cl longneck, het 50 cl blik en de 30 liter fusten.*
Voor informatie: Bier & Co, Amsterdam. Tel. (020) 480 20 00.

Reageer op dit artikel