nieuws

Slachtoffers Volendam spelen benefietduel

Horeca

Slachtoffers van de cafébrand in Volendam spelen maandag 6 augustus in Purmerend hun eigen voetbalbenefietwedstrijd. Behalve een selectie van 24 brandwondenslachtoffers staan ook de oud-internationals Wim Jonk, Piet Schrijvers en Gerrie Mühren en zanger Jantje Smit in het veld. Scheidsrechter Jan Keizer leidt de wedstrijd.

Het Volendamse team neemt het op tegen de New Orleans Soccer Academy (NOSA). Dit is een Amerikaans jeugdelftal. Volgens initiatiefnemer Keizer waren deze jongens vorig jaar voor een trainingskamp in Nederland. Toen hebben ze onder meer in Volendam gespeeld, vandaar dat ze graag geld bijeen wilden brengen voor de brandslachtoffers. Ze hebben eerder al geld overgemaakt naar giro 800.

Elk doelpunt dat maandag wordt gemaakt, wordt door sponsors beloond met € 226,89 (ƒ 500,-). Het maximum aantal doelpunten is acht. Volgens Keizer komen alle brandslachtoffers aan spelen toe doordat het aantal wissels niet aan een maximum wordt gebonden.

De aftrap voor de benefiet op het veld van de Wherevogels in Purmerend is om 19.00 uur. De initiatiefnemers hebben voor deze locatie gekozen, omdat de grasvelden van de plaatselijke amateurclub en FC Volendam net zijn ingezaaid en nog niet mogen worden bespeeld. Er hoeft geen entree te worden betaald, wel wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. De opbrengst gaat naar giro 800.

Reageer op dit artikel