nieuws

‘Uitgaansverbod’ voor raddraaiers Roermond

Horeca

Burgemeester H. Kaiser van Roermond wil de harde kern van raddraaiers in het uitgaansleven in zijn gemeente de toegang tot het uitgaanscentrum tijdelijk ontzeggen. Het gaat om een groep van zo’n vijftien personen die zich geregeld schuldig maken aan ordeverstoringen, vechtpartijen en drugshandel.

Deze jongeren hebben vaak al een caféverbod, maar maken vervolgens de straten onveilig. Kaiser staat een tijdelijk straatverbod van een weekend voor ogen, maar dat kan worden verlengd tot een termijn van drie maanden. Als iemand overlast veroorzaakt, neemt de politie eerst contact op met de burgemeester, die dan beslist of er een straatverbod wordt opgelegd. De gemeenteraad beslist volgende maand over het voorstel, dat door een meerderheid van het college van B en W wordt gedragen.

Reageer op dit artikel