nieuws

Verkopen drank op straat bestraft

Horeca

De Rotterdamse politie heeft een aantal Rotterdamse kroegeigenaren bekeurd die alcohol verkochten aan bezoekers van de Dance Parade. In de binnenstad van Rotterdam geldt een alcoholverbod voor de openbare weg.

Caféhouders krijgen een proces-verbaal als zij drank verkopen aan personen die dat buiten op straat opdrinken. Alleen op een afgeschermd terras of binnen in het café mag in de Rotterdamse binnenstad alcohol worden geschonken. Het alcoholverbod gold overigens niet voor de gehele stoet van de Dance Parade.

De Boompjes, het startpunt van de stoet met dansers, dj’s en geluidsapparatuur viel net buiten het gebied waar een alcoholverbod gold. De verbazing bij een aantal feestvierders was dan ook groot toen zij enkele honderden meters verderop werden opgewacht door een groepje ME-ers die hen de drank, voornamelijk bier en mixdrankjes, afpakte. Tot grote problemen leidde dit niet.

Reageer op dit artikel