nieuws

Weer volop garnalen

Horeca

Na jaren van schaarste zitten er weer volop garnalen in de Westerschelde. Garnalenvissers brengen weer goede vangsten aan wal.

Een reden voor het herstel is volgens secretaris H. van Geesbergen van de Zeeuwse visserijvereniging Zevibel niet te geven.

Vissers op de Westerschelde weten de terugloop van de vangst van verschillende soorten vis en van garnalen aan de baggerwerkzaamheden voor de verdieping van de Westerschelde. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat wees vorig jaar schadeclaims van de hand omdat vissers het verband tussen de verdieping en de vangstvermindering niet konden aantonen.

Vissers hopen dat, na de garnalen, ook de andere vis zich in de Westerschelde zal herstellen. De opleving van de garnalenstand doet zich voor in de monding van de Westerschelde. Van Geesbergen verwacht dat de leefwereld voor garnalen in het oostelijk deel van de zeearm door het baggeren voorgoed kapot is.

Reageer op dit artikel