nieuws

Aantal Alzheimer Cafés blijft groeien

Horeca

De stichting Alzheimer Nederland opent vrijdag in het kader van de Wereld Alzheimer Dag vijf nieuwe Alzheimer Cafés. Deze cafés zijn een ontmoetingsplaats voor dementerenden, hun familie en vrienden, medisch personeel en deskundigen.

Volgens de woordvoerster van de Nederlandse Alzheimerstichting helpen de bijeenkomsten dementerenden en betrokkenen elkaar en de ziekte te leren begrijpen. Aan de hand van thema’s en onder begeleiding van psychologen wordt over Alzheimer gepraat.

Het eerste Alzheimer Café opende in 1997 in Leiden de deuren. In een gebouw van de universiteit kwamen vijftien mensen bijeen. Binnen een paar maanden liep dat op tot meer dan honderd aanwezigen.

Inmiddels zijn er in Nederland twaalf Alzheimer Cafés, die een keer per maand op een vaste dag open zijn. Buurthuizen, overheidsgebouwen, maar ook horecagelegenheden staan hiervoor belangeloos hun ruimtes beschikbaar. In Den Haag is dit bijvoorbeeld het Grand Café in het stadhuis. Vrijdag openen Breda, Roermond, Zeist, Tiel en ’t Gooi hun eerste Alzheimer Café.

Reageer op dit artikel