nieuws

Annoncée nr. 5 september 2001

Horeca

Deze maand in de Annoncée.
Zwart & Wit: De lastige gast
Gastenboek: De Maitre ontmoet het Boegbeeld
Wijn & Spijs: Verrassen met wijn bij gevogelte
Product en Techniek: Het digitale blocnootje
Ton Fagel: Wina was de ideale gast

Zwart & Wit: De lastige gast

Hij bestaat niet, zeggen ze meestal. De lastige gast is een fenomeen tussen de oren van de gastheer. Hoe lastiger, des te groter de uitdaging? Maar ook: 10 typeringen van ‘lastige’gasten. Van de wijnbetweter tot de de mobiele beller.

Gastenboek: De Maitre ontmoet het Boegbeeld

Die spanning tussen zwarte en witte brigade. Je komt er nooit los van. Petro Kool, gastheer in Da Vinci te Maasbracht ontmoet Toine Hermsen (Maastricht), de patron cuisinier en godfather van de keuken zonder grens. Over dat spanningsveld, over personeelsmanagement en over de kritischer wordende gast, die keuken en bediening steeds meer uitdaagt.

Wijn & Spijs: Verrassen met wijn bij gevogelte

Niemand hoeft patron cuisinier Raymond Prinsen te vertellen wat er allemaal mogelijk is met een gerecht als gevogelte. En al helemaal niet als het om sauzen gaat. Maar hoe combineer je de gerechten met de wijnen? Het Annoncée proefpanel onder leiding van Jan van Lissum boog zich over het vraagstuk en komt met verrassende ervaringen.

Product en Techniek: Het digitale blocnootje

Kassasystemen nemen steeds meer zorgen van de zwarte bridgade over. Ze hebben de toekomst. Verdrijven het blocnootje. Of toch niet..?

Ton Fagel: Wina was de ideale gast

Ton Fagel, telg uit het meest gastronomische geslacht dat Nederland rijk is. Sterren gekookt en bediend in zijn Klein Paardenburg. Zijn eerste bijdrage. Een ontroerende bijdrage over Wina Born, die hem in zijn jonge jaren had gevraagd of hij het wonden van de druiven kende.

Reageer op dit artikel