nieuws

Café op begraafplaats in Velsen

Horeca

Een krankzinnig idee of een gat in de markt? Het is in ieder geval een primeur, het café-restaurant dat vrijdag 14 september de deuren opende in Driehuis. Petit Café Westerveld, want zo heet het bedrijf, is gevestigd op het terrein van Crematorium Velsen en begraafplaats Westerveld.

Westerveld serveert koffie, je kunt er een biertje aan de bar drinken, maar ook lunch of een driegangendiner is mogelijk. Een horecabedrijf op een begraafplaats, hoe dat zo? ‘Het doel is de restauratieve dienstverlening voor en na een plechtigheid te optimaliseren’, zegt woordvoerder Theo de Natris.

Het café is niet alleen bedoeld voor de rouwende nabestaanden. De monumentale begraafplaats Westerveld trekt ook veel bezoekers, maar voor hen was er eigenlijk geen gelegenheid voor een hapje en een drankje. De Natris: ‘Het is een openbare horecaplek, voor iedereen toegankelijk. We mikken daarmee heel nadrukkelijk ook op bijvoorbeeld wandelaars of wielrenners die even stoppen voor een kop koffie.’

Reageer op dit artikel