nieuws

Catering Magazine nr. 10 2001

Horeca

Deze week in Catering Magazine een uitgebreid artikel over elektronische betaalsystemen. Kasverschillen, wisselproblemen en wachtrijen verminderen, maar hoe betaalbaar zijn de elektronische betaalsystemen?

Uitreiking CM- Awards

De locatie waar de CM-Awars op 23 november worden uitgereikt is inmiddels bekend. Het is een plaats waar u normaal gesproken niet graag komt…. Ook de lijst met genomineerden voor de vijf catergorieën is nu openbaar.

World Port Center

Commercieel cateren. Dat doet Albron in het Rotterdamse World Port Center dat onlangs werd opgeleverd. Volgend directeur Donald Tegelaar is dit uniek in Nederland. ‘We zijn eerder een horecabedrijf. We verdienen tenslotte via de kassa’. Hoe ziet dat concept van de toekomst eruit?

Ambachtelijk beleg

Genieten, onthaasten, cocooning, gemak en variatie. Het zijn geen begrippen die je direct associeert met broodbeleg. Toch heeft menig leverancier of producent van broodbeleg er zijn mond vol van. Cateraars vormen voor hen een belangrijke groeimarkt. Zelf beleggen kost een cateraar te veel tijd.

Vrouwelijke partycateraars

Als vrouwen de overhand hebben binnen een bedrijf, krijg je veel ‘gemiep’ maar bij een mannelijke dominantie heb je weer last van een machocultuur met foute grappen. Nee, een leuke mix, dat levert de beste sfeer in het bedrijf op. Daarover zijn de vrouwelijke directeuren van drie partycateringbedrijven het roerend eens.

Geld van de Kaart

Contact geld heeft in de catering zijn langste tijd gehad. Geld van de kaart verdient de voorkeur. De biljetten en de munten mogen weg. Elektronische betaalsystemen maken in sneltreinvaart hun opwachting. Maar functioneren die systemen ook? En hoe betaalbaar zijn die betaalsystemen?

Reageer op dit artikel