nieuws

Catering Magazine nr. 9 2001

Horeca

Deze week in Catering Magazine:
Ondernemend cateren
Brood steeds luxer
Buffet als fait accompli
Bejaarden eten à la carte
Publiekscatering op niveau

Ondernemend cateren

Contractcateraars zijn niet ondernemend genoeg en durven nauwelijks risico’s te dragen. Het zijn aantijgingen die keer op keer de kop opsteken. Maar hoe terecht is deze kritiek? Het verhaal van de cateraars is duidelijk.

Brood steeds luxer

Wij Nederlanders leven in een broodcultuur: we werken voor ons brood en gelovigen bidden zelfs voor hun dagelijks brood. Maar de consumptie ervan is na de Tweede Wereldoorlog gestaag teruggelopen. De broodsector wil het tij keren. Hun strijdkreet: verluxing. En de cateraars? Die willen voornamelijk gemak.

Buffet als fait accompli

Een buffet koop je niet als cateraar, een buffet tref je aan. Zo is, heel kort door de bocht, de problematiek weergegeven waarmee veel bedrijfscateraars te maken hebben. Slechts zelden is de cateringmanager degene die het buffet uitzoekt bij de leverancier. .

Bejaarden eten à la carte

‘We stoppen bejaarden niet meer weg, zoals vroeger, in afwachting van hun dood’ zegt algemeen directeur Ed Cools van de Stichting Zorg en Wonen Velp. De Belg Cools is druk bezig zijn innovatieve ideeën over ouderenopvang in de praktijk te brengen in een van de meest vergrijzende dorpen van Nederland.

Publiekscatering op niveau

Publiekscatering kan veel beter vindt Wim Wiersma van Grand Catering. Met het concept Great wil hij het publiek verwennen: mooi vormgegeven mobiele buffetten waar middels frontcooking trendy gerechten als sushi en panini worden bereid. Op de Heineken Trophy, het tennistoernooi in Rosmalen was het Great-concept in vol ornaat te zien.

Reageer op dit artikel