nieuws

Doden in Japanse horeca na ontploffing

Horeca

In de Japanse hoofdstad Tokio zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag zeker 44 mensen omgekomen door een zeer zware explosie in een hal waar het Chinese spel mahjong werd gespeeld. Drie mensen raakten ernstig gewond. Dat meldt het Japanse persbureau Kyodo.

Na de ontploffing ontstond er brand in het pand van zes verdiepingen, dat deel uitmaakt van een groot horecacentrum in Kabukicho, bekend om zijn speelhallen en bordelen. De explosie sloeg een gat van 1,5 bij 0,5 meter in de muur van het pand, waarin onder meer gokhallen, bordelen en restaurants waren gevestigd. Volgens de politie is het aantal omgekomenen zo groot, omdat er in het gebouw slechts één trap was en de brandwerende deuren niet goed sloten. Ook was de beveiliging tegen branden onvoldoende. De brandweer had zes uur nodig om het vuur te doven.

Ook duurde het uren om alle mensen die nog vastzaten in het gebouw er uit te halen. Drie mannen vielen van het gebouw toen zij aan de vlammen probeerden te ontsnappen. Het is onduidelijk of alle slachtoffers zijn geborgen.
De politie van Tokio zei dat de explosie gebeurde toen een medewerker van de speelhal een deur opende. Door de kracht van de ontploffing sneuvelden veel ramen in de omgeving van het getroffen pand.

Reageer op dit artikel