nieuws

Energiedrankje ‘Wave’ mag blijven

Horeca

Wave, ‘The untamed wodka energy from Down Under’ hoeft niet van de markt te worden gehaald. Dat heeft de Reclame Code Commissie bepaald naar aanleiding van een klacht door de Stichting Alcohol Preventie (STAP).

De Stap is van mening dat het alcoholische energiedrankje – verpakt in een plastic zakje met daarop de afbeelding van een kangoeroe en de tekst ‘high-five, rip it, suck it’ – te veel aan zou sluiten op de belevingswereld van minderjarigen. Tevens meende de stichting dat op zowel de verpakking als de bijbehorende display onvoldoende tot uiting zou komen dat Wave alcohol bevat.

Hoewel de Reclame Code Commissie de klachten afwees, zegt Reza Parvin van importeur Dranks en Liquors in Den Haag dat het percentage van tien procent alcohol in de toekomst nog duidelijker op de verpakking zal worden aangebracht. Parvin: ‘Wij willen er zeker geen geheim van maken dat Wave alcohol bevat.’

Reageer op dit artikel