nieuws

Gemeente koopt pan-den seksclub Esther

Horeca

De gemeente Haarlem heeft de panden gekocht waar de seksclub Esther was gevestigd. In dit bordeel werden in de nacht van 21 op 22 februari 2000 vier mannen doodgeschoten. De panden krijgen een woonbestemming.

In september 2000 besloot burgemeester Pop van Haarlem het bordeel definitief te sluiten. De eigenaar ging hiertegen in beroep. Dat beroep loopt nog steeds, hoewel de eigenaar de panden nu aan de gemeente Haarlem heeft verkocht. Met de aankoop wil Haarlem voorkomen dat in de panden weer een bordeel wordt gevestigd.

De gemeente gaat de huizen doorverkopen. De koper krijgt de verplichting om hier woonruimte te realiseren. Dat is in overeenstemming met het bestemmingsplan. Burgemeester Pop hoopt dat de rust in de buurt hiermee definitief terugkeert.

Reageer op dit artikel