nieuws

Hoeskamer van Mestreech te koop

Horeca

Café In Den Ouden Vogelstruys, de ‘Hoeskamer van Mestreech’, staat te koop. De eigenaars Ben en Sandra Schiffeleers hebben besloten een punt achter hun horecaleven te zetten. Ben Schiffeleers (43) wil zich gaan toeleggen op de wijnhandel.

Het besluit om het café aan het Maastrichtse Vrijthof te verkopen is vooral ook ingegeven omdat hij meer tijd aan zijn gezin wil besteden. ‘Want je ziet je stamgasten vaker dan je eigen vrouw.’ Een moeilijk besluit, want het café is al ruim 40 jaar in handen van dezelfde familie. Ben en Sandra Schiffeleers namen de exploitatie twaalf jaar geleden over van Bens ouders Ber en Lucy.Volgens Ben Schiffeleers hebben zich al verschillende gegadigden ‘uit het Limburgse’ bij de makelaar gemeld. Maar er is nog niets definitief. Schiffeleers weet ook nog niet exact voor hoeveel hij het café (dat in 1996 door Misset Horeca werd uitgeroepen tot Café van het Jaar) van de hand moet doen. Een nieuwe eigenaar wordt wel geacht het personeel (15 man) over te nemen, de authentieke sfeer van het café te handhaven en de tradities van In den Ouden Vogelstruys voort te zetten, zoals de ‘hoeswien van de maond’.

Reageer op dit artikel