nieuws

Horeca Journal nr. 8 2001

Horeca

Deze maand in Horeca Journal een uitgebreid verhaal over wijn, werken en leven in de Bordeaux. De maaltijdenexpres Midden-Brabant wil een topcateraar voor ouderen zijn. En waar het koken zou zijn zonder saus.

Aan de lopende band

Dick Sinnema, executive chef van Okura Amsterdam, is de parmantige ontwerper van een revolutionair banquetingsysteem dat componenten apart regeneert in plaats van hele borden tegelijk. De voordelen? Kwaliteitsbehoud, geringere kosten, tijdwinst en een grotere menukeuze.

Maaltijdenexpres ook verhaal van eenzaamheid

De 75+ers aangesloten bij de Maaltijdenexpres Midden-Brabant, kunnen kiezen uit drie maaltijdlijnen; dagvers, koelvers en diepvries. En straks wordt daar een luxe lijn aan toegevoegd. Alles op te warmen of te ontdooien in de magnetron. De Expres wil een topcateraar voor ouderen zijn. Maar een magnetronmaaltijd is toch een slappe hap?

‘Langoustines met een zwart oogje’

Janny de Moor proeft maandelijks van de recente vakbladen van over de hele wereld en maakt een overzicht van opvallende berichten. De maand: Düsseldorf à la carte is booming, vlees van het veld en levende cobraharten in the picture.

Saus

Waar zou het koken zijn zonder saus? Saus is de vloeibare verbinding tussen smaken, kan voor een bescheiden achtergrond zorgen of juist voor een helder contrast.

Le vérité est dans le vin, amen

In een land zo doordrenkt van wijn als Frankrijk, neemt de Bordeaux een aparte plaats in. Alleen al de namen hebben een gouden gloed. Wat zal het leven er mooi zijn tussen al die koningswijnen. Maar de Medoc is eigenlijk een saaie, vlakke drooggelegde landtong, waar niets koninklijks van uit gaat.

Reageer op dit artikel