nieuws

IJsbereider Ben Jansen in Jury Coppa D’Oro

Horeca

Ben Jansen gaat namens de vereniging van meesterijsbereiders IJstop als jurylid naar de Coppa D’Oro. Deze internationale ijsbereidingswedstrijd vindt jaarlijks eind november plaats in het Italiaanse Longarone.

Jansen, eigenaar van Gelateria Bernardo in Ede, volgt met zijn jurylidmaatschap Joep Biemans op die verleden jaar namens IJstop zitting had in de jury. Dit jaar gaat het er bij deze wedstrijd om wie het beste citroensorbetijs maakt. Vorig jaar streden dertien deelnemers uit Nederland mee in deze internationale wedstrijd. De wedstrijd werd toen door een ijsbereider uit Italië gewonnen. In 1996 won Edi Granucci van ijssalon Granucci uit Wageningen de strijd met het door hem gemaakte hazelnootijs. De Coppa D’Oro vindt dit jaar voor de 32-ste keer plaats.

Reageer op dit artikel