nieuws

IJssalon Heijnis Beverwijk, beste uit ijstest

Horeca

Francis Heijnis en René Lotterman van de winnende IJssalon Heijnis in Beverwijk ‘zijn ‘blij’ dat de AD-jury hun zaak bezocht. Met het cijfer tien voor hun vanille-ijs stak de Heijnis met kop en schouder boven de andere zaken uit.

‘We bereiden ons ijs zo ‘puur en zuiver mogelijk’, vertelt Francis Heijnis, ‘we streven naar perfectie. Daardoor blijven we ook altijd bezig om een steeds zuiverder en beter product te maken.’Zo gebruiken Heijnis en Lotterman bijvoorbeeld biologisch geteelde producten voor hun ijs en honing. Er wordt ook zo hygiënisch mogelijk gewerkt en zo min mogelijk aan het toeval over laten. ‘We maken elke dag vers ijs en hebben geen voorraad’, meldt HeijnisHeijnis nam met haar partner de ijssalon drie jaar geleden over van haar ouders die in 1998 ook al hoge ogen gooiden in de AD-ijstest. ‘Toen werd naast de vanille ook nog het aardbeienijs getest. Mijn ouders scoorden toen een negen en een tien.’

Reageer op dit artikel