nieuws

KLM en ALM in de clinch over catering

Horeca

De Antilliaanse luchtvaartmaatschappij Air ALM overweegt een kort geding tegen KLM te beginnen nadat KLM vrijdag had besloten per direct geen gebruik meer te maken van het cateringsbedrijf van Air ALM.

Volgens Air ALM heeft KLM het contract eenzijdig opgezegd zonder de opzegtermijn in acht te nemen. Bovendien krijgt het Curaçaose bedrijf nog geld van de KLM voor eerdere diensten. KLM besloot tot het opzeggen nadat Air ALM eerder deze week had gedreigd om vanaf 31 augustus de catering stop te zetten voor alle KLM-vluchten die via Curaçao vliegen. Dit door de betalingsachterstand van circa een miljoen Antilliaanse guldens. Om de passagiers aan boord toch van eten te voorzien, maakt KLM nu gebruik van andere cateringbedrijven.

Volgens de Nederlandse vliegmaatschappij is het niet de KLM, maar Air ALM die de samenwerking heeft opgezegd. De KLM-afdeling Catering Inflight Services heeft ALM’s Star Caterers laten weten dat de vordering die KLM op Air ALM heeft vele malen groter is dan betalingen die KLM moet doen voor de cateringleveranties.

Reageer op dit artikel