nieuws

Kokkelvissers stoppen in Westerschelde

Horeca

De kokkelvissers in de Westerschelde zijn na drie weken ten einde raad gestopt met vissen: de schelpdieren blijken te klein. De schelpen bevatten ook meer zand dan gewoonlijk.

De Producentenorganisatie Kokkelvisserij heeft donderdag gemeld dat de vissers ongeveer 12.500 kilo kokkelvlees hebben opgehaald, ongeveer zes procent van de verwachte hoeveelheid. Ook vorig jaar viel de kokkelvisserij in de Westerschelde tegen. Toen werd nog 42.000 kilo gevangen.

Kokkels worden veelal geëxporteerd naar Middellandse-Zeelanden, waar ze in tapas worden verwerkt. Naast de Westerschelde worden ze ook in de Waddenzee gevangen.
De visserij op kokkels heeft de laatste jaren kritiek gekregen van vogelbeschermers. Die willen meer schelpdieren bestemmen als voedsel voor vogels. De schelpdiervissers hebben daarop besloten alleen nog duurzaam te vissen.

Reageer op dit artikel