nieuws

Makro zet punt achter webwinkel

Horeca

Makro stopt per direct met de internetbezorgdienst Makro-online. De groothandel zegt tot het besluit te zijn gekomen omdat het huidige e-commerce-klimaat onvoldoende perspectief biedt. Het huidige marktpotentieel is onvoldoende om op korte termijn het gewenste rendement te realiseren, aldus het bedrijf.

De service werd aangeboden in de regio’s Amsterdam, Utrecht en Zuid-Holland. Makro-pashouders konden in de webwinkel kiezen uit een assortiment van bijna tweeduizend houdbare levensmiddelen en nonfood-producten in grootverpakking. De bestelling werd op een door de klant aangegeven datum en tijd bezorgd.
Makro experimenteert al sinds 1997 met e-commerce. Toen startte het met KPN een thuiswinkelproject, genaamd Yuno. Deze proef werd na een jaar stopgezet.

Reageer op dit artikel