nieuws

McDonald’s geeft ex-dakloze $ 1 miljoen

Horeca

Een voormalige dakloze dagarbeider heeft zaterdag 1 miljoen dollar (2,4 miljoen gulden) overhandigd gekregen toen hij bij een filiaal van McDonald’s in Daytona Beach (Florida) ging ontbijten.

De managers van de keten willen met de actie het vertrouwen bij de consument terugwinnen. Dat was verloren gegaan toen bekend werd dat medewerkers van het bedrijf dat dergelijke acties eerder organiseerde, met een deel van het geld aan de haal waren gegaan.

De FBI arresteerde afgelopen maand een 58-jarige medewerker van het marketingbedrijf achter de promo-acties ‘Monopoly’ en ‘Who Wants to be a Millionaire?’ van McDonald’s op verdenking van het stelen van meer dan 13 miljoen dollar, 32 miljoen gulden.

De 35-jarige Patrick Collier en zijn verloofde kregen zaterdag een van de grote prijzen. In totaal zullen vijf mensen elk 1 miljoen dollar krijgen. Vijftig andere krijgen elk 100.000 dollar in het kader van de actie.

Reageer op dit artikel