Meest markante ondernemer Zuid-Holland

Koninklijke Horeca Nederland heeft Guido, Gilbert, Sascha en Carmen Tjia van cafetaria De Smulhoek in Bergschenhoek benoemd tot Meest Markante Horecaondernemers van de provincie Zuid Holland.

Het ondernemende viertal, dat naast de snackbar ook cateringbedrijf Happy Roller Diner Express exploiteert, kreeg op woensdag 22 augustus een oorkonde en plastiek uitgereikt door loco-burgemeester F. Laviere van Bergschenhoek.

De Smulhoek, in 2000 winnaar van de titel Cafetaria van het Jaar, was in een veld van 13 horecaondernemingen die voor de provinciale titel werden voorgedragen het enige cafetariabedrijf. In tien andere regio’s vonden eveneens verkiezingen plaats. Ook hier bleken de kandidaten voornamelijk uit het café-, restaurant- en hotelvak afkomstig. Op 13 november maakt KHN tijdens haar jaarcongres bekend wie van de 11 regionale titelhouders de Horeca Nederland Award 2001 krijgt overhandigd. De winnaar mag zich dan een jaar lang de Meest Markant Horecaondernemer van Nederland noemen.

‘De winnaars stralen een en al creativiteit uit’, meldt KHN in het juryrapport. ‘Deze creativiteit zie je terug in de inrichting van het bedrijf en de communicatie met de klant. Ook voor het personeel is er aandacht. Er zijn teammeetings, veel trainingen en sociale activiteiten. Dit personeelsbeleid werpt zijn vruchten af: er is een wachtlijst om bij het bedrijf van de familie Tjia te kunnen werken.’

KHN riep de verkiezing tien jaar geleden in het leven met als doel positieve publiciteit voor de horeca te genereren. Een jury beoordeelt door collega-ondernemers en bij de bedrijfstak horeca betrokken organisaties en bedrijven voorgedragen kandidaten op aspecten zoals bedrijfsvoering, personeelsbeleid en assortiment. ‘Het gaat er om dat een bedrijf een meerwaarde levert aan en een voorbeeld is voor de horecabranche’, zegt Truus Boone, projectleider van de wedstrijd. ‘Meest markante ondernemers vervullen vervolgens per regio een ambassadeursfunctie. Zo worden zij gevraagd om tijdens KHN-bijeenkomsten inleidingen te houden. Ook dragen de ondernemers de branche uit op LBO- en MBO-scholen.’

Namens De Smulhoek laat Sascha Tjia weten blij verrast te zijn met de titel. ‘Het is een enorme eer. De benoeming betekent weer extra werk aan de winkel, maar dat doen we graag. Het is ontzettend leuk om na de verkiezing tot Cafetaria van het Jaar opnieuw een belangrijke titel in de wacht te slepen.’

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.