nieuws

Misset Horeca nr. 36 2001

Horeca

Deze week in Misset Horeca: horecainterieurs met een mooi verleden, drie ‘hardlopers’ met kip en vijftien jaar De Alliantie van Bier Tapperijen (ABT).

Interieurs met een mooi verleden

Max Middelbosch krijgt bekant een rolberoerte als oude gebouwen zomaar worden neergehaald. De wereldreiziger haalt oude apotheken uit Zuid-Amerika, hekwerk uit Egypte en vliegtuigen uit het vroegere Oostblok. De doorleefde materialen krijgen een tweede bestaan als sfeermakend horeca-interieur.

De boemel als studentenhonk

In het vierde deel van de serie De Balans blijkt dat café De Boemel is ‘overgenomen’ door Enschedese studenten. Na een lobby haalde Mamma Hilde de klandizie van twee studieverenigingen in huis. Ondertussen bracht ze haar aantal gewerkte uren terug naar zestig per week.

Kip op de kleine kaart

Van dorpskroeg tot dorpseetcafé. Dat is het verhaal van ’t Weurden in Winterswijk na de overname door Juliette Nijhof. De horecaonderneemster ging meer eten verkopen en met succes. Kip is een geliefd item op de kleine kaart. Kok Anja van Leeuwen maakte drie ‘hardlopers’ met kip.

Café extra:

De Alliantie van Bier Tapperijen (ABT) bestaat vijftien jaar. Voor De Stamtafel kwamen vijf ‘bierige’ kasteleins – waaronder de huidige voorzitter en de medeoprichter – bijeen om heden, verleden en toekomst van de alliantie toe te lichten. Verder: Geert Bosman, de man achter de Swetser cafés in Friesland en mobiel brouwen met Walhalla.

Reageer op dit artikel