nieuws

Misset Horeca nr. 37 2001

Horeca

Deze week in Misset Horeca een acht pagina tellende special over de gebeurtenissen in de Verenigde Staten met daarin de eerste reacties van diverse horecaondernemers.

Hoe groot wordt de naschok?

Niet alleen New York schudt op zijn grondvesten; de hele wereld voelt de naschok van de lafhartige aanslag. Acht pagina’s extra met reacties van hoteliers, organisaties en onze correspondent uit New York.

Grootgrutter in de horeca

Gerard van den Tweel bouwde in dertig jaar vanuit bijna niets een imperium van supermarkten op. Sinds een aantal jaren timmert hij ook aan de weg in de horeca. ‘In de kern is er niet veel verschil tussen de sectoren. Je moet het je klanten naar de zin maken.’

Koken zonder kapsones

Chef-kok Alwin Steijger van De Tuyn in Den Haag is wars van poeha in de keuken. Waagstukken gaat hij niet gauw aan. ‘Kenners moeten kunnen zien dat het verantwoord is wat ik doe.’ Door scherp in te kopen op minder courante delen, houdt hij geld over om er iets heel speciaals tegenover te zetten.

Kleine brouwers over liefde in het bier

Een Duitser, een Belgische en vier Nederlanders kwamen in de Achterhoek bijeen om te proeven van en te praten over elkaars bieren. Bij toeval komt veel witbier op tafel: ‘Dit is dus wat de pilsdrinker mist. Je haalt zoveel smaak uit het bier als je filtert.’

Reageer op dit artikel