nieuws

Mogelijk onderzoek Heineken Holding

Horeca

De Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam buigt zich donderdag 6 september over het verzoek om een onderzoek in te stellen naar de gang van zaken bij Heineken Holding. Dat is de maatschappij die ruim de helft van de aandelen van het bierconcern Heineken NV bezit.

Het verzoek wordt behandeld op een openbare terechtzitting, zo heeft de Ondernemingskamer dinsdag bekendgemaakt. Het verzoek is gedaan door Profima Trust en Consolidated Finance. Deze aandeelhouders ageren al enige tijd tegen het koersverschil (disagio) tussen Heineken Holding en Heineken NV. Zij willen uitgezocht zien of dit te wijten is aan wanbeleid. Door Heineken Holding houdt voormalig topman Freddy Heineken de zeggenschap over de bierbrouwerij.

Reageer op dit artikel