nieuws

Nederlands broodje wint zilver

Horeca

Ed Vischschraper, in het dagelijks leven chef-kok bij restaurant La Ruche in de Bijenkorf in Den Haag, heeft in Parijs de tweede prijs behaald in de Internationale Sandwichwedstrijd van Délifrance.

Eerder dit jaar werd hij in Ridderkerk al Nederlands kampioen met zijn broodje ‘t Is Visch’, waarvoor hij de gewaagde combinatie van verse zalm en bacon had bedacht. In Parijs moest hij het opnemen tegen de kampioenen uit Duitsland, België, Portugal, Groot-Brittannië, Zweden en Zwitserland. Zijn broodje had hij voor de gelegenheid omgedoopt in ‘Bon Poisson’, de uitvoering bleef hetzelfde als in Ridderkerk. De negenkoppige jury, bestaande uit vertegenwoordigers uit alle zeven deelnemende landen plus twee Franse topkoks, oordeelde uiteindelijk dat het broodje van Vischschraper goed was voor de tweede plaats. Met de eerste prijs ging de Belg Gérald Deschamps aan de haal. Hij had een veelgranenbroodje gepresenteerd, waarvan kip en chorizo de basis vormden. Derde werd Groot Brittannië met een schitterende, maar ietwat moeilijk hanteerbare creatie die de naam ‘East meets West’ had meegekregen. De jury was unaniem zeer te spreken over de smaak van de creatie van Ed Vischschraper. Het broodje is overigens al langer te koop in de La Ruche-vestiging waar Vischschraper werkt. Of het binnenkort ook in andere Bijenkorfrestaurants te verkrijgen is, konden de vertegenwoordigers van Délifrance in Parijs nog niet zeggen.

Reageer op dit artikel