nieuws

Nieuwe buur voor IJscentrum

Horeca

In het gebouw van de Vakschool Wageningen waar ook het IJscentrum gevestigd is, gaat zich de in september van start gaande Nederlandse Patisserie Academie (NPA) vestigen. Projectleider van het IJscentrum Dick Folmer ziet de komst van de nieuwe buur als een versterking voor de ijsopleidingen.

Folmer denkt dat ook cafetaria’s en lunchrooms van de samenwerking kunnen profiteren. ’Er komen op termijn cursussen waarbij met eenvoudige middelen leuke producten gemaakt worden, zoals ijstaarten van softijs en gebak.’ Maar ook ijsbereiders zullen profiteren. ‘Die kunnen nu leren hoe een volwaardig dessertbuffet te maken, ook met gebruik van zowel nat als droog gebak’, aldus Folmer.

Beide opleidingen gaan gebruik maken van hetzelfde lokaal. ‘Er zullen afwisselend ijs- of patisseriecursussen in gegeven worden. Maar ook cursussen waarin beide disciplines samenkomen. Bovendien willen we workshops houden met internationale toppers.’Met de komst van de NPA wordt voor Folmer een droom werkelijkheid. ‘Het moet een, ook internationaal, hoog aangeschreven kenniscentrum worden’.

Reageer op dit artikel