nieuws

Reisverbod voor Pakistan

Horeca

Het Calamiteitenfonds Reizen, CFR, heeft dinsdagmiddag een reisverbod voor Pakistan afgekondigd. Het fonds vindt de situatie in Pakistan op het moment te gevaarlijk wegens de oplopende spanning in het gebied. Mensen kunnen nog wel naar het land afreizen, maar dan gelden de verzekeringen niet. Het reisverbod is voor onbepaalde tijd.

De reizen van mensen die al onderweg zijn, zullen worden aangepast of vervroegd afgebroken. Deze onkosten vergoedt het Calamiteitenfonds.
Nog voordat CFR besloot tot het verbod, had VNC Travel bezoeken aan Pakistan al geannuleerd.
Vrijdag zou een groep Nederlandse en Belgische toeristen ondermeer door het noorden van Pakistan trekken. De Vereniging Nederland China zegt dat de reizigers blij waren dat de tocht langs de Klassieke Zijderoute niet doorgaat.

Reageer op dit artikel