nieuws

Resultaat Bilderberg onder druk

Horeca

Bilderberg Hotels & Restaurants, dochter van het Britse Queens Moat Houses, heeft het eerste halfjaar van 2001 afgesloten met een bruto resultaat van bijna 16 miljoen euro (ca. 34 miljoen gulden). Dat is 8 procent minder dan het resultaat over dezelfde periode vorig jaar. Het netto resultaat lag met 8,7 miljoen euro op 15 procent van de omzet, net als vorig jaar.

Die omzet bedroeg in de eerste zes maanden van 2001 ruim 56 miljoen euro, ongeveer net zo veel als in dezelfde periode het jaar daarvoor. In die 56 miljoen zit ook de omzet van het overgenomen hotel Jan Luyken in Amsterdam.

De gemiddelde kamerbezetting van Bilderberg liep in het eerste halfjaar van 2001 terug naar 61,9 procent. In dezelfde periode vorig jaar was het gemiddelde nog 64,9 procent. De halfjaarcijfers liggen wat lager dan vorig jaar als gevolg van de economische terugloop en de gevolgen van de mkz-crisis, aldus de Bilderberg-directie. Aan de kostenkant had de organisatie last van hoge inflatie en gestegen loonkosten.

Reageer op dit artikel