nieuws

Schalken directeur Burger King Europa

Horeca

De Nederlander Jaap Schalken is benoemd tot General Manager Central Europe van Burger King. Daarmee krijgt hij Nederland, Oostenrijk, Zwitserland en Italië onder zijn hoede. Schalken gaat werken in het nieuwe hoofdkantoor in Rotterdam.

Schalken is verheugd met zijn benoeming: ‘Zeker nu we het 20-jarig bestaan van het bedrijf in Nederland vieren. Burger King is een uitstekend merk met een prima groeipotentieel.’ Nederland is een belangrijke groeimarkt voor het bedrijf. Het concern is er van overtuigd dat de groeiformule van het merk in Europa, het Midden-Oosten en Afrika kan worden herhaald. Schalken: ‘We zijn van plan de komende drie jaar 30 restaurants te openen in Nederland. Daarmee zijn ongeveer 1000 nieuwe arbeidsplaatsen gemoeid. Bovendien levert het voor onze huidige medewerkers nieuwe carrièremogelijkheden op.’

Voorheen was Schalken in Duitsland werkzaam bij de Food en Beverage dochtermaatschappij van Aral AG, een franchisenemer van Burger King.

Reageer op dit artikel