nieuws

Snackkoerier nr. 17

Horeca

Deze week in Snackkoerier: kwaliteit nieuwe frites valt tegen door extreem weer, gematigde reacties op AD-ijstest, weer horecatitel voor cafetaria De smulhoek en de intrede van Maxima in de snackbranche.

Kwaliteit nieuwe frites valt tegen door extreem weer

De sterk wisselende weersomstandigheden van het laatste half jaar spelen de kwaliteit van de nieuwe fritesoogst parten. De aardappelen zijn tot dusver aan de kleine kant, zo meldt een aantal aardappelverwerkers.

Gematigde reacties op AD-ijstest

De reacties op de ijstest, waarvan het Algemeen DAgblad op 9 augustus de restulaten publiceerde, zijn gematigd. De kritiek richt zich met name op de wijze van presenteren van de restultaten van het microbiologisch onderzoek.

Weer horecatitel voor cafetaria De Smulhoek

KHN heeft Guido, Gilbert, Sascha en Carmen Tjia van cafetaria De Smulhoek in Bergschenhoek benoemd tot Meest Markante Horecaondernemers van de provincie Zuid Holland.

Máxima doet intrede in snackbranche

Snackproducten springen in op Máxima. Ad van Geloven doet dat luid en duidelijk. De Tilburgse snackfabrikant presenteert binnenkort de Maxima. Cold Food in Oostzaan houdt het bij een knipoog naar de verloofde van de kroonprins. Deze producent brengt dezer dagen de Maxi-kroket op de markt.

Steppegras: de spaghetti onder de frites

Steppegras, zo heet een nieuw soort frites. De patat lijkt een beetje op spaghetti, maar smaakt toch echt naar knapperige frites. Henk Spronk van Eetcafé Lucky in Eindhoven is de eerste Nederlandse ondernemer die het Belgisch fritesproduct op de menukaart heeft staan.

Reageer op dit artikel