nieuws

Subway opent vierde zaak in Nederland

Horeca

Woensdag 12 september opende Subway haar vierde zaak in Nederland. De nieuwe vestiging van de sandwichketen bevindt zich in een nieuwgebouwd winkelcentrum in de binnenstad van Dordrecht. In augustus opende Subway in Amsterdam haar derde vestiging.

Development Agent en franchisenemer van het eerste uur Sandra Borgers is blij met de opening van de vierde vestiging van de fastfoodketen. ‘Daarmee is de doelstelling voor een totaal van vijf Subway’s dit jaar bijna bereikt.’ Borgers licht haar positie toe: ‘Als Development Agent ben je de schakel tussen een potentiële franchisenemer en het hoofdkantoor in Amerika. Voor dat je dit kan worden moet je eerst als franchisenemer bewijzen dat je succesvol bent met een Subway-restaurant. Het is dan ook steeds drukker geworden in de zaak die we sinds maart 2000 in Eindhoven hebben.’

De broodjesketen heeft ambitieuze doelstellingen. Borgers: ‘Het is de bedoeling dat ons land uiteindelijk zo’n 200 Subway-vestigingen telt. Eind 2002 willen we in Nederland vijftien vestigingen hebben.’

Borgers is niet bang dat de doelstelling te hoog gegrepen is. ‘Er zijn op dit moment weliswaar geen concrete plannen voor een volgende vestiging, maar de belangstelling is de laatste twee maanden enorm. Door de toegenomen drukte in de zaken zien mogelijke kandidaten dat Subway een blijver is op de fastfoodmarkt. Er zijn wekelijks zo’n twintig reacties van geïnteresseerden. We richten ons nu ook op benzinestations, kantines en soortgelijke outlets. Een Subway is op een kleine ruimte te exploiteren met alleen balieverkoop maar ook een groter fastfoodbedrijf met zitplaatsen is mogelijk. Dordrecht bijvoorbeeld is een vestiging van 120 vierkante meter met veertig zitplaatsen.’

Borgers ziet bovendien kansen doordat Subway appelleert aan het gezondheidsgevoel van de consument. ‘Vers en gezond zijn speerpunten in het Subway-beleid. Dat sluit goed aan bij het toenemende bewustzijn van de klant.’De sandwichketen telt momenteel wereldwijd meer dan 15.000 restaurants en behoort daarmee tot de grootste fastfoodketens ter wereld

Reageer op dit artikel