nieuws

Wijnimport

Horeca

Sinds kort zijn de Heeren van Heusden Wijnkoopers de importeurs van het Domaine Vincent Delaporte. ‘Deze Sancerre is behoorlijk bekend in de Nederlandse restaurants’, vertelt Jan Janssen. ‘Bovendien brengen we ook de op dit moment in Parijs zo populaire rode en rosé Sancerre.’Het eigene van deze Sancerre is volgens de wijnkoper te danken aan het […]

Sinds kort zijn de Heeren van Heusden Wijnkoopers de importeurs van het Domaine Vincent Delaporte. ‘Deze Sancerre is behoorlijk bekend in de Nederlandse restaurants’, vertelt Jan Janssen. ‘Bovendien brengen we ook de op dit moment in Parijs zo populaire rode en rosé Sancerre.’Het eigene van deze Sancerre is volgens de wijnkoper te danken aan het feit dat Vincent Delaporte hem samenstelt uit de wijnen van zijn eigen wijngaarden, die in de verschillende geologische gebieden van de Sancerre-streek liggen. ‘De Sauvignondruif brengt op de diverse bodems, met totaal verschillende minerale samenstelling, steeds weer een ander type wijn voort. Aan de ene wijngaard dankt de wijn zijn kracht, aan de andere zijn fruitigheid en aan de derde zijn rondeur in de smaak. Dit maakt de wijnen van Delaporte uniek. Immers een producent die slechts op één soort bodem zijn wijngaarden heeft, kan niet zo’n complexe wijn produceren’, licht Janssen toe.Voor informatie: Heeren van Heusden Wijnkoopers, Heusden. Tel. (0416) 66 30 25.

Reageer op dit artikel